Ny dobbeltseier i vårkonkurransen

Vår_ALB_4813Det er nærmest blitt en slags tradisjon i Nittedal fotoklubb at den som stikker av med seieren i en av våre konkurranser, også besetter den neste plassen «på pallen». Denne gang var det Alan Billyeald som ble nummer en og to i klubbens vårkonkurranse. På tredje plass kom Kjell Martin Nordby.
Fotoklubben benyttet denne gang ekstern juryering, og juryen besto av Paul Kleiven, bildesjef i NTB; Kjell Knudsen, fotograferende pensjonist og mangeårig medlem i klubben, men nå utmeldt; samt Tommy Solstad som driver med actionfotografering. Juryens innstilling var enstemmig.
Oppslutningen rundt vårkonkurransen var ikke den aller beste. Femten bilder fra fem fotografer. Temaet var «vårmotiv». Foruten de tre beste ble ingen øvrige bilder plassert, og juryen kommenterte blant annet på de makrofotografier som var levert. Ingen av disse nådde opp i konkurransen. Ikke fordi de ikke var pene og teknisk gode, men fordi de manglet det lille ekstra som gjorde at en objektiv betrakter festet seg ved bildet. Noe av det samme var også kommentaren til de andre bildene som ikke nådde opp.
Her publiseres de tre beste bildene: Alan Billyealds vinnerbilde: «Spring fever», landskapsbildet «Vår», samt Kjell Martins bilde «Har jeg spist for mye hvitveis?»

Vår_AMB2434Har_jeg_spist_for_mye_hviveis

.