Fotostafett til Nes

Fdomkirke1otoklubben hadde sesongavslutning helgen 15. og 16. juni, med en tur til Nes og Helgøya. Ad omveier, kan man si. Alan Billyeald og Nancy Sørlie Paulsen var turkomite, og selv om turen skulle gå til Helgøya i Mjøsa, hadde de lagt opp til ulike fotooppgaver underveis. Så som «fly som lander eller tar av», «en togstasjon sør for Minnesund», «kirke mellom Minnesund og Hamar», etc. etc. Hvilket førte til at turen etter hvert tok syv – åtte timer.

Turkomiteen hadde innkvartert oss på en av storgårdene i Nes; der vi hadde «Sveiserboligen» til vår disposisjon. Gården forsynte oss dessuten med en grill, og ikke bare var Alan god til å legge opp tur; han var også en eminent grillkokk. Selvfølgelig med bistand fra de andre på turen; der noen bisto med klargjøring av grønnsaker, mens andre naturlig nok bisto med foto.

Turen hjem var som turen opp, men denne gang på vestsiden av Mjøsa (riksvei 4). Den startet med «kappkjøring» til Tingnes, der vi avfotograferte Skibladner som passerte under en bro før den seilte forbi Tingnes kirke. Så tok vi bilder av det som Kapp på Toten er mest kjent for: Kapp melkefabrikk og Skibladnerbrygga. Etter en tur oppom søsterkirkene på Hadeland, avsluttet vi vårsesongen 2013 med en felles middag på kroa på Harestua.

Ledsagende bilde er løsning på oppgaven «historisk bygning i Hamar». Dette er Hamardomen. Blir ikke mer historisk enn det. God sommer!.